Zapraszam na
opinię o makaronie Bucatini, jaki otrzymałam od firmy Sotelli.
Spaghetti to
jedno z ulubionych dań w moim domu, a ten makaron według mnie idealnie się do
niego nadaje. Czasem robię z długimi, ciągnącymi nitkami, czasem je łamię,
szczególnie, gdy dzieci jedzą przed wyjściem gdzieś i zależy mi by sos nie był
na całym ubraniu.
Dużą zaletą
moim zdaniem jest fakt, że o makaronie możemy zapomnieć na chwilę, gdy się
gotuje i nie uzyskamy papki. Jeszcze nie udało mi się go rozgotować, zawsze
wychodzi idealnej miękkości. Wystarczy łyżeczka oliwy dodana do gotowania byśmy
uzyskali gwarancję, że również nie będzie posklejany.
Kolejnym
plusem jest skład, w którym znajdziemy tylko mąkę kukurydzianą i wodę. Bez obaw
może go zjeść każdy, również osoby na diecie bezglutenowej.
Smak ma
troszkę inny niż makarony, których przeważnie używam. Jest specyficzny, naszym
zdaniem smaczny. Zarówno ja, jak i maż czy dzieci z przyjemnością go zjedliśmy.
Według mnie
makaron ma wiele zalet i żadnej wady. Polecam.
Zalety:
· Smaczny.
· Zdrowy.
· Mąka kukurydziana i woda w składzie.
· Nie rozgotowuje się.
· Idealny do spaghetti.
Wady:
BRAK
Moja
ocena – 10\10
Makaron Bucatini
znajdziecie TU.
Bardzo lubimy spaghetti. Fajnie że ten makaron się nie rozgotowuje i nie klei podczas gotowania. Z pewnością mogą go jeść wszyscy, a szczególnie osoby z nietolerancją glutenu.
OdpowiedzUsuńCieszy fakt ,że coraz więcej firm myśli o ludziach uczulony na gluten.
OdpowiedzUsuńSuper, że nie da się rozgotować tego makaronu, fakt. ..czasami się człowiek zapomni!
Mniam mniam akurat go mam 😉 z pewnością pyszne smakuje jak i inne rodzaje tej firmy makarony której już miałam okazję spróbować 😉
OdpowiedzUsuńZ maka kukurydziana nie spotkałam makaronu teraz juz wiem ze jest ewelina tkacz
OdpowiedzUsuńMniam z mąki kukurydzianej nie jaadłam i chyba czas spróbować
OdpowiedzUsuńJestem straszną makaroniara i uwielbiam każdy makaron.Przyznam iż takiego nie jadłam,zatem na pewno wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńaż chce się upichcić coś pysznego
OdpowiedzUsuńtaki makaron godny wypróbowania
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie jadlam. Ciekawa jestem smaku
OdpowiedzUsuńciekawa jestem tego smaku, nigdy nie jadłam makaronów z kukurydzy
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym wyprobowala ten smak kusi
OdpowiedzUsuńKto nie lubi spaghetti :) Nie jadłam z mąki kukurydzianej to na pewno inny ale i zdrowszy smak :)
OdpowiedzUsuńtrzeba spróbować nie lubię ciapatego makaronu
OdpowiedzUsuńMakaron godny wypróbowania.
OdpowiedzUsuńDla moich spaggethomaniakow to ten makaron byłby niezła rozkoszą :-)
OdpowiedzUsuń