Zapraszam na
opinię o mące pszennej tortowej typ 450, jaką otrzymałam od firmy Młyny
Stoisław.
Kiedyś
myślałam mąka to mąka, brałam pierwszą z brzegu, przeważnie najtańszą. Teraz
wiem, że od mąki wiele zależy, niezależnie czy to ciasto, czy używana do sosów,
jeśli jest kiepska nic nam nie wyjdzie.
Mąkę od Młyny
Stoisław testowałam do robienia muffin oraz sosów. Muffiny wyszły idealne,
dobrze urosły, były puszyste i lekkie, nie zrobił się zakalec. Sos natomiast wyszedł
idealny, z mąki nie zrobiły się grudy (a niestety często mi się robią, mimo, że
za każdym razem rozrabiam mąkę dokładnie tak samo), a jej smak nie był
wyczuwalny (osobiście nie lubię smaku mąki w sosie).
Według mnie
mąka jest bardzo dobra do wszelkiego typu wypieków i zdecydowanie polecam J.
PRZEPIS
NA MUFFINY:
Składniki:
1. 2 szklanki maki
2. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
3. Pół szklanki cukru
4. 2 jaja
5. 1 szklanka mleka (lub jogurtu kefiru itp.)
6. Pół szklanki oleju
W jednej
misce mieszamy suche składniki ( mąka, proszek do pieczenia, cukier) w drugiej
pozostał. Do miski z suchymi składnikami delikatnie dodajemy te z drugiej i
mieszamy łyżką (nie mikserem), dość delikatnie i krótko.
Przepis
banalny doskonały na wspólne pieczenie z dziećmi J.
Zalety:
· Doskonała do wszelkich wypieków i
sosów.
Wady:
BRAK
Moja
ocena – 10\10
Serdecznie
zapraszam na stronę Młyny Stoisław oraz na FB.
Mąkę pszenną
tortową typ 450 znajdziecie TU.
:) przepis wykorzystam ale dziś by mnie przydała do ciasta z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńSuper. I do tego przepis :-) spisuje i zapewne zrobie
OdpowiedzUsuńdziękuję Aniu za przepis na pewno wykorzystam bo piec wprost uwielbiam
OdpowiedzUsuńa ja nie za to ten taki banalny że mogę i codziennie robić :)
UsuńFirmy nie znam,ale przepis z chęcią przygarnę bo już od dawna zamierzam się na mufinki :)
OdpowiedzUsuńdodam ze do mufinek dodajmy ulubione dodatki przepis sprawdzony polecam ewelina tkacz
OdpowiedzUsuńprzepis na pewno wykorzystam
OdpowiedzUsuńIle pieczemy i w jakiej temperaturze???
OdpowiedzUsuń180 ok 20m do suchego patyczka
UsuńJakieś krzywe te muffiny hihih :) mi tam zawsze wszystko ładnie wychodzi nie zależnie od rodzaju mąki :P
OdpowiedzUsuńe tam krzywe :)
UsuńNie znam tej firmy, chętnie wypróbuję
OdpowiedzUsuńAngelika Janowiak
Zazwyczaj biorę od 2 producentów mąkę tej jeszcze nie miałam na swojej drodze :) Apetyczne muffinki :)
OdpowiedzUsuńnie słyszałam o tej firmie
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądaja, smacznego ;-)
OdpowiedzUsuńNie piekę ciast, ale żeby teraz nie było,że jak coś nie wyjdzie to wina mąki :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, dużo zależy od jakości mąki :) a przepis na muffiny ciekawy i chętnie przetestuję :)
OdpowiedzUsuńno i ja też kiedyś myślałam że mąka to mąka a teraz już wiem że od niej naprawdę dużo zależy
OdpowiedzUsuńU nas niedostępna :-/ Przynajmniej ja nie spotkałam... A fajnie byłoby mieć mąkę która nie zbije się w sosie :-)
OdpowiedzUsuńAniu ja też kiedyś myślałam ,ze mąka jak to mąka wsio to samo - póki nie wyjechałam do Anglii na jakiś czas ..wtedy z ubłaganiem szukałam w Polskich sklepach dobrej Polskiej mąki na pierogi hihi CO DO MUFFINKÓW - MOJE CÓRY UWIELBIAJĄ BABECZKI DZIĘKI ZA PRZEPIS ;)
OdpowiedzUsuńsą różne typy mąki i sam wiem,że nie wszystko równo.ciast nie piekę ale do sosów przyda się sprawdzić
OdpowiedzUsuńmuffinki uwielbiam za szybkość w przygotowaniu no i ten smak :)
OdpowiedzUsuńJa rzadko coś piekę ;)
OdpowiedzUsuńsuper muffinki
OdpowiedzUsuńStanisław Marek
OdpowiedzUsuńDo wypieków w sam raz :)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNigdy nie miałam okazji korzystać z tej mąki więc ciężko mi się na jej temat wypowiedzieć. Mi najbardziej pasuje mąka https://basiazsercem.pl/ która jest mimo wszystko najlepsza pod kątem jakościowym. Stosuję ją praktycznie do wszystkiego i nie przypominam sobie, aby danie się nie udało.
OdpowiedzUsuń