Zapraszam na opinię o cukrze trzcinowym, jaki otrzymałam od
firmy Oleofarm.
Jest to kolejny, z który mam pierwszy raz, jakoś nigdy nie
sięgałam po cukier trzcinowy. Teraz wiem, że to był błąd, nie tylko
zdecydowanie zdrowszy niż cukier biały, ale również smaczny.
Cukier trzcinowy nadaje lekko karmelowy smak, doskonale
komponuje się z herbatą czy kawą, sprawiając, że jest inna, lepsza niż zawsze.
Ma duże, połyskujące kryształy, które stanowią świetną
ozdobę ciast czy deserów, można nimi zastąpić posypkę w bułkach słodkich.
Mam wrażenie, że cukier trzcinowy jest słodszy niż biały.
Normalnie słodzę dwie łyżeczki, tego wystarczy mi jedna.
Cukier jest naturalny i nierafinowany, uzyskiwany z soku
trzciny cukrowej, co według mnie jest kolejnym plusem.
Jestem zdecydowanie na tak. Nadaje pyszny, karmelowy smak,
jest zdrowszy niż cukier biały. Zdecydowanie polecam.
Zalety:
·
Nadaje karmelowy smak.
·
Nierafinowany.
·
Naturalny.
·
Nadaję się do kawy, herbaty, na posypkę ciast,
bułek i praktycznie wszędzie gdzie dodajemy cukier biały.
·
Słodszy od białego, więc wydajniejszy.
Wady:
BRAK
Moja
ocena – 10\10
Serdecznie zapraszam na stronę Oleofarm.
Cukier trzcinowy znajdziecie TU.
zgadzam
OdpowiedzUsuńsie z toba rowniez uzywam cukru trzcinowego lubie nim poslodzic kawke
ma wtedy taki inny lepszy smak ostatn4o dodalam go do ciasta i odrazu
zmienil jego smak
ja do ciasta dziś dodaję
UsuńMasz racje Aniu ten cukier jest super mi też bardziej smakuje niż biały, kiedyś próbowałam go u koleżanki i od tamtej pory staram sie go używać jednak męża nie udało mi się do niego przekonać.
OdpowiedzUsuńja mojego też nie
Usuńbede musiala zakupic skoro jest zdowszy i lepszy :)
OdpowiedzUsuńDo deserów używam tylko takiego cukru, ma ciekawszy smak i ta świadomość, że nie szkodzi aż tak bardzo zdrowiu :)
OdpowiedzUsuńi od razu deser mniejsze zło :-)
Usuń'Ja używam tego cukru jako dekoracji , posypki na ciasteczka i ciasta . Świetnie się do tego nadaje i tak piszesz pięknie się mieni na pysznościach -aż chce się jeść :) . Do napojów go nie używam właśnie ze względu na ten karmelkowy posmak ..wolę herbatę z białym cukrem . Mimo tego i tak uważam ,że cukier , który opisałaś jest godny polecenia i na pewno zdrowy :)
OdpowiedzUsuńmi smakuje karmelowa kawa, po herbatę dość rzadko sięgam
UsuńTak kawa jest z nim pyszna.
OdpowiedzUsuńZdecydowanie muszę go spróbować :) Szkoda,że jednak 10 zł na pół kilo to jednak dużo jakbym miała go codziennie używać i do herbaty czy kawy.Pewnie będę go używać "od święta" ale do wypieków muszę wypróbować bo już w sumie te posypki typu "smaczki" trochę mi się znudziły...
OdpowiedzUsuńNo nie jest tani ale jak mówisz "odświętnie" można próbować :-)
Usuńteż mam wrażenie, że jest słodszy :) no i zapewne jak napisałaś zdrowszy :) ale i oszczędniejszy bo jak sama napisałaś 1 łyżeczka zamiast 2 :) a zastanawiam się ile kcal się zyskuje mniej :)
OdpowiedzUsuńA to 2 sprawa, że dużo mniej kalorii ma :-)
Usuńuwielbiam herbatkę z cytryną i cukrem trzcinowym :)pychotka
OdpowiedzUsuńzgadzam się pycha:-)
UsuńJestem ciekaw czy przypadłby mi do gustu.Chętnie bym spróbował jakiś bułeczek czy innych wypieków.Herbaty nie lubie mocno słodzić wiec akurat do niej tego cukru nie używał
OdpowiedzUsuńA karmelowa kawka :-) Dla mnie mniam.
Usuńja tezs w sumie nie stosowalam takiego cukru to i wydajny jest jak taki slodki jest to ja pewnie tez bym jedna potrzebowala lyzeczke bo slodze tak jak t y :)
OdpowiedzUsuńno to jedna by zdecydowanie starczyła
Usuń