sobota, 1 listopada 2014

Oleofarm Olej ryżowy- OPINIA

Zapraszam na opinię o oleju ryżowym firmy Oleofarm.





Olej jest w bardzo ładnej butelce, posiada korek nie kapek, co rewelacyjnie zdaje egzamin.

Znalazłam w nim wiele zalet i zacznę od tej największej. Jest to jedyny olej z jakim miałam styczność do tej pory który nie pryska. Nie ważne jak mocno rozgrzeję go przed położeniem np. mięsa, nie pryśnie na mnie ani kropelka. Już to spowodowało, że go pokochałam. Zero oparzeń od niemiłych kropelek, zero tłuszczu po całej kuchni, zero gazet na podłodze (rozkładałam np. gdy smażyłam frytki, olej ciężko później zmyć z podłogi, a zanim się to zrobiło rozniósł się, już nie muszę się tym martwić J ).

Kolejną zaletą jest to, że nie zmienia smaku potraw. To tak jakby go wcale nie było. Zauważyłam także, że sprawia, że mięso „wypuszcza” wodę, jest jednocześnie jakby usmażone i uduszone. Nie wchodzi także w potrawę, co przez to rozumiem? Gdy smażę schabowe z patelni lądują na ręczniku papierowym, tam pozostaje tłuszcz i dopiero kotlety kładę na talerz. Gdy smażę na tym oleju nie muszę ich „odsączać” ponieważ nie kapie z nich tłuszcz.

Olej także doskonale nadaje się do sosów, sałatek czy dipów. Tu głównie sprawdza się jego brak smaku i zapachu. Jest także olejem bardzo zdrowym, tak więc bez obaw można go wprowadzić do diety dziecka.

Olej ryżowy jest rewelacyjny, nie tylko polecam, a wręcz zachęcam jego bliższe poznanie. Wiele problemów w kuchni zniknie jak za dotknięciem różczki.

Zalety:
·       Nie zmienia smaku potraw.
·       Bezzapachowy.
·       Nie pryska.
·       Do smażenia, pieczenia, sosów, sałatek.
·       Zdrowy.
·       Wygodne opakowanie.
Wady:
BRAK
Moja ocena- 10\10


Serdecznie zapraszam na stronę OLEOFARM .

Olej ryżowy znajdziecie TU.

4 komentarze:

  1. Mam identyczny problem ze zwykłym olejem po przeczytaniu tej recenzji jestem pewna ze olej ryżowy zostanie mym przyjacielem w kuchni

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie używałam .... moze być ciekawy tylko cena mnie przeraża

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie miałam do czynienia z olejem ryżowym.Ale jak zobaczyłam ocenę maximum to od razu zechciałabym go mieć w swojej kuchni.15 zł za pół litra to aż nie taka wygórowana cena.Nie ma porównania ze zwykłym olejem nadaje się zarówno do smażenia czy jako dodatek do różnych sosów i dresingów.Gdybym zobaczyła go na półce w sklepie z pewnością przeszłabym obok niego obojętnie.A tak dzięki takiej recenzji wiem co jest z pewnością warte uwagi.Ten produkt jest z pewnością bezpieczny bo nie tryska a o wypadek nie trudno w szczególności jak się ma małe dzieci.Ja jestem zachwycona.Z pewnością muszę go wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  4. nawet
    o takim oleju niemialam pojecia twoja opinie przeczytalam z ogromna
    ciekawoscia zastanawiam sie gdzie go moge kupic i jakby smakowal gdybym
    zaczela uzywac go do ulubionych salatek

    OdpowiedzUsuń