ZAWIJAŃCE
Z CZEKOLADĄ
SKŁADNIKI:
Opakowanie
gotowego ciasta francuskiego
Sos
czekoladowy Fanex
1 jajko
Łyżka cukru
pudru
Dodatkowo
papier do pieczenia
Ciasto
francuskie, jeśli kupimy w kawałku wałkujemy cienko, a następnie kroimy na
paski tak około na 5 cm szerokie. Każdy pasek polewamy delikatnie sosem,
następnie sos rozprowadzamy pędzelkiem, a na końcu zawijamy „niedbale” tak by
nie za równo wyszło. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia a na nim
układamy zwinięte ciasto tak, aby nie stykały się z sobą. Jajko wbijamy do kubeczka i dokładnie mieszamy
widelcem. Ciasteczka dokładnie smarujemy jajkiem, najlepiej za pomocą
silikonowego pędzelka. Pieczemy do zarumienienia według tego, co pisze na
opakowaniu ciasta. Upieczone przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Serdecznie zapraszam na stronę Fanex.
Bardzo apetyczne
OdpowiedzUsuńLadnie wygladaja
OdpowiedzUsuńmniam kusisz chyba zrobię na niedziele al;e z innym sosem :) o ile dostane ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuńtyle słodkości :)
OdpowiedzUsuńwyglądają apetycznie ... kiedyś spróbuję je zrobić :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńto co z czekolada to ja już lubię ;)
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła ;-)
OdpowiedzUsuńz czekoladą i już mi się podobają ciastka
OdpowiedzUsuńMniamuśne,na pewno wykorzystam i na to jeszcze polewa lukru,ale smakołyki a ja ostatnio odpuszczam słodkości i biorę się za formę,oj jest czego żałować :)
OdpowiedzUsuńSłodkaśnie wyglądają. Super smakowicie. Oj, zjadłabym takie, bo łasuchem jestem.
OdpowiedzUsuńprzepis spisany :)) lista zakupów zrobiona :))) Czas start :))
OdpowiedzUsuńZjadłabym
OdpowiedzUsuńNaprawdę tak szybko się robią to koniecznie wypróbuję przepisu :)
OdpowiedzUsuńChętnie wyprobuję
OdpowiedzUsuńSuper przepis i jak tu być na diecie. :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńaż mam ochote na soc dobrego :) straszny łasuch ze mnie :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, szybki, łatwy i pyszny:)
OdpowiedzUsuńStanisław Marek
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na cos słodkiego .
To się nazywa narobić komuś smaka na coś słodkiego
OdpowiedzUsuń