Zapraszam na
opinię o rękawie do pieczenia 5m, jaki otrzymałam od firmy Stella- Premium Home
Line.
Do rękawa
mam mieszane uczucia, zawsze używałam woreczków, które wystarczyło zamknąć z
jednej strony plastikowym „klipsem”. Rękaw należy najpierw uciąć odpowiednią
ilość, a następnie związać z obu stron. Ma to swoje wady i zalety. Nie ma
problemu, że jest za duży czy za mały, ucinamy tak by idealnie dopasować do
potrzeb danej potrawy. Minusem dla mnie jest fakt, że nie zamyka się go
„szczelnie”, możliwe, że coś źle robię, mnie jednak przy obracaniu wylewa się
sos powstały podczas pieczenia.
Do rękawa
dołączony jest pasek służący do jego zawiązywani. Dla mnie plus, że nie trzeba
kombinować, czym związać.
Pieczone
mięso, ziemniaki czy warzywa nie przypalaj się nawet, gdy ustawimy wysoką
temperaturę.
Rękaw jest
solidny, nie rozrywa się.
Czy poleca?
Ma więcej zalet niż wad, więc uważam, że jest dobry.
Zalety:
· Solidny.
· Można uciąć dokładnie tyle ile
potrzebujemy.
· Dołączony pasek do związania.
· Potrawy się nie przypalają.
Wady:
Nie zamyka
się szczelnie, powstały sos się wylewa.
Moja
ocena – 8\10
Serdecznie
zapraszam na stronę Stella- Premium Home Line oraz na FB.
Ja chyba bardziej jestem zwolennikiem takich co nie trzeba ucinać ... wtedy nic się nie wylewa ... ale i tak bardzo rzadko po nie sięgam ...
OdpowiedzUsuńDla mnie rękaw to tez nowość, zwłaszcza,że mięsko zawsze dzielę na mniejsze porcje.
OdpowiedzUsuńA że i kupiłam woreczki do ryb to i schabika ze śliwką mogę upiec w całości. Ale polece do sprawszenia znajomej ona jest artystką w kuchni :-)
Często korzystam z takich rękawów,dlaczego ? Dlatego iż każde mięsko po wyjęciu jest soczyste,kruche,nie jest przesuszona,ba nigdy mi się rekaw nie przypalił.Rękaw może się tylko wtedy przypalić gdy damy za dużo przypraw,pisze z własnego doświadczenia.więc warto z takich rękawów korzystać.Przyznam iż zawsze związuję sobie nitkąnie korzystam z tych dołączonych plasticzków bo jakoś często mi się odpinały :)
OdpowiedzUsuńa ja chętnie korzystam z rad jak wiesz ja nie ten typ co się obraża czy twierdzi że ktoś na złość pisze i dziś jeszcze sprawdzę jak będzie z twoimi radami bo rękawa dużo mi zostało :)
UsuńPodzielam twoje zdanie rękawy sa fajne ale ja zawsze cos nie tak zawiąże i cos ucieka i się przypali na blaszce :) zreszta ja jak juz robie to bez worków czy rękawów
OdpowiedzUsuńStanisław Marek
OdpowiedzUsuńMy ze względu na dietę dzieci staramy się wszystko przygotowywać na parze bądź gotować ale wiadomo że rutyna potrafi zmniejszyć nie jeden apetyt małego niejadka dlatego czasami sięgamy właśnie TO TAKI RĘKAW DO PIECZENIA .
Muszę przyznać ,że te rękawy są świetne . Można je wykorzystać do pieczenia ziemniaków , skrzydełek , pałek itp.a także pysznego gulaszu .
Ja osobiście jestem zwolennikiem wszelkich dań mięsno warzywnych . Połączenie kawałków mięsa z marchewką , papryką , kukurydzą , porą , CEBULĄ A DO TEGO KABACZEK BĄDŻ CUKINIA to istny ful wypas dzięki takiemu rękawowi . Wszystko razem z przyprawami wrzuca się do rękawa i ma się święty spokój a wsio się piecze samo .
a DO TEGO CO NAJWAŻNIEJSZE WSZYTKO JEST SOCZYSTE I MIĘCIUTKIE A SOSIK POSTAJE SAM GRATISOWO :)
Ja też bardziej w swoim domu używam woreczkow, szczerze to jeszcze z rękawów nie korzystalam jak jestem 3 lata na swojej kuchni. Pamiętam jak jeden raz z mamą pieklysmy w rękawie, to cały sos się wylal, bo mama źle związała, trzeba było odrazu myc kuchnie. Ja wolę piec na blaszce bez rękawów, woreczkow.
OdpowiedzUsuńAniu używam tego rękawa bardzo często i miałam taki sam problem jak ty ale nie ma to jak my "sprytne kobietki " wystarczyło pokombinować i mam sposób który może i u ciebie się sprawdzi i okaże się że worek przestanie mieć wady ;)
OdpowiedzUsuńNa NAJPROŚCIEJ W ŚWIECIE ZAWIĄZUJE RĘKAW NA WĘZEŁ Z OBU STRON .. No i cóż działa . sOS SIĘ NIE WYLEWA W WSZYSTKO JEST UPIECZONE TAK JAK NALEZY .
ANIU ja używając tego rękawa bardzo często kładę worek z zawartością do głębokiem brytwanny bądź głębokiej blachy ( zwłaszcza robiąc coś ala gulasz - leczo . Wiążąc worek niestety zdatrzą się czasmi że rękaw pęka pod wpływem temperatury dlatego właśnie jestem na to przygotowana ..Kiedy tylko rękaw peknie zawartośc która zazwyczaj jest już całkocicie gotowa wylewam na blaszkę w zasadzie wystarczy tylko podnieść rękaw i wszystko zamo ląduje w brytwannie . Potrawę piekę dodatkowo 5- 10 minut bez woreczka dodając do powstałego sosu śmietanę i TO CZEGO MOIM ZDANIEM BRAKUJE DO SMAKU . Mięsko lekko się podpieka dzięki czemu jest jeszcze samczniejsze . Polecam ;)
Ja od dłuższego czasu używam rękawa do pieczenia i żeby nic się ewentualnie nie wylało to wkładam go dodatkowo w blaszkę. Mięsko z rękawa jest bardziej soczyste i szybciej dochodzi a jeśli lubimy chrupiące mięsko to wystarczy kilka lub kilkanaście minut przed końcem otworzyć rękaw np przecinając nożem i podpiec.
OdpowiedzUsuńJa rekawa jeszcze nie uzywalaM tylko woreczkow ;) wada jedna wiec mozna przymnknac oko :p
OdpowiedzUsuńDla mnie fajne rozwiązanie nie przypala się to duzy plus Ewelina Tkacz
OdpowiedzUsuńJa używam tylko rekawa lub sporadycznie woreczki.Przepyszne mięsko jest z nich .Mąż i córka uwielbiaja.
OdpowiedzUsuńużywałam jeden raz i myśle według mnie jest świetnym rozwiązaniem, jestem absolutnie na tak ;-)
OdpowiedzUsuńja nie piekę często w rękawach, szkoda, że przy tym sos się wylewa, można nieźle nabrudzić
OdpowiedzUsuńSzczerze to rękawa jeszcze nigdy nie używalam. Korzystalam tylko z woreczkow gotowych
OdpowiedzUsuńAngelika Janowiak
rękaw albo woreczki używamy najczęściej do pieczenia kurczaka żona musi wypróbować ten i sama ocenić
OdpowiedzUsuńWybieram worki zamiast rękawów.Pasek mnie przekonuje do sięgnięcia nie zawsze są w opakowaniach.
OdpowiedzUsuńBarbara Teresa
Czasem robie takie pychotki w rękawie
OdpowiedzUsuńCzasem robie takie pychotki w rękawie
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze, że ja też mam mieszane uczucia co do rękawa, dlatego do tej pory jeszcze nie używałam...zazwyczaj używam worków do pieczenia :) mięsko mięciutkie, rozpływa się w ustach, pyszne warzywa...smaki super się łaczą
OdpowiedzUsuńJa robię tak samo jak Madzia dodatkowo w blaszkę wkładam.Jeśli jest to pieczeń z mielonego to foremka prostokątna do babki jest idealna.Rękawy jak i woreczki są dobrym rozwiązaniem.
OdpowiedzUsuńJa raczej nie uzywam ale jak juz kozystam to do naczynia wkladam woreczek w razie wyciekow
OdpowiedzUsuńNigdy nie używałam.
OdpowiedzUsuńNie używałam nigdy :)
OdpowiedzUsuńJa jednak wolę te gotowe, mniej roboty 😊
OdpowiedzUsuńNiby fajnie bo długość można dopasować ale nie lubię potem myć piekarnika jak sos pryska 😊
W.klewek
Ja jednak wolę te gotowe, mniej roboty 😊
OdpowiedzUsuńNiby fajnie bo długość można dopasować ale nie lubię potem myć piekarnika jak sos pryska 😊
W.klewek
Nie gotuję, nie piekę, ale opinia bardzo fajna. Wiem,co kupić kiedy będę miał ochotę na jakieś mięso pieczone
OdpowiedzUsuńkupiłam schab i tak myślę jak go upiec. Ale już wiem :))) Dzięki za opinię, lecę do sklepu na poszukiwanie tego cuda
OdpowiedzUsuńJestem rozczarowana,cała rolka nie zgrzana z jednej strony.Żeby nie wyrzucić zszywam zszywaczem biurowym co nie jest komfortowe bo rękaw nie jest szczelny.
OdpowiedzUsuń