czwartek, 11 października 2018

PRZEPIS - SERNIK NA ZIMO NA CIASTKACH Z ANANASEM


SERNIK NA ZIMO NA CIASTKACH Z ANANASEM


SKŁADNIKI:
  1. Herbatniki regionalne Petit Beuree Cukry Nyskie.
  2. Galaretka czerwona (smak obojętny).
  3. 50 dag sera półtłustego
  4. 500 ml śmietanki kremówki 30%
  5. około 5 płaskich łyżeczek żelatyny.
  6. Puszka ananasów.

Przygotowanie:
Na spodzie brytfanki układamy ciastka tak by cała była nimi wyłożona. Do miski wkładamy ser, śmietankę i miksujemy do jednolitej masy. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w ciepłej wodzie, gdy ostygnie pomału dodajemy do serowej masy jednocześnie cały czas miksując na wolnych obrotach. Gotową masę delikatnie nakładamy na ciastka, a następnie układamy na niej ciastka. Wkładamy do lodówki za około pół godziny. Po wyjęciu z lodówki układamy na wierzchu ananasy. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu, studzimy i wylewamy na ciastka. Wkładamy do lodówki najlepiej na 12 godzin.







Serdecznie zapraszam na stronę CUKRY NYSKIE oraz na FB.

11 komentarzy:

  1. Bardzo fajny i prosty przepis. To coś dla mnie . Uwielbiam takie szybkie ciasta bez pieczenia. Są pyszne i zawsze wychodzą

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne i szybkie ciasto do przygotowania z pewnością uda się każdemu

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm brzmi i wygląda smakowicie. Chętnie wypróbuję ten przepis. Myślę, że syn będzie zadowolony ��

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowicie wyglada chba trzeba przepis wypróbować choc ja mam dwie lewe ręce do pieczenie i takich ciast

    OdpowiedzUsuń
  5. Cos dla mojej ani ewelina tkacz

    OdpowiedzUsuń
  6. ło matko jakie pyszności uwielbiamy serniki pod każdą postacią o tak.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię sernik pod każdą postacią :) Na zdjęciu wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. przepis wygląda na prosty i sernik to wszyscy lubią

    OdpowiedzUsuń