SERNIK
NA ZIMO NA CIASTKACH Z ANANASEM
SKŁADNIKI:
- Herbatniki regionalne Petit Beuree Cukry Nyskie.
- Galaretka czerwona (smak obojętny).
- 50 dag sera półtłustego
- 500 ml śmietanki kremówki 30%
- około 5 płaskich łyżeczek żelatyny.
- Puszka ananasów.
Przygotowanie:
Na
spodzie brytfanki układamy ciastka tak by cała była nimi wyłożona.
Do miski wkładamy ser, śmietankę i miksujemy do jednolitej masy.
Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w ciepłej wodzie, gdy ostygnie
pomału dodajemy do serowej masy jednocześnie cały czas miksując
na wolnych obrotach. Gotową masę delikatnie nakładamy na ciastka,
a następnie układamy na niej ciastka. Wkładamy do lodówki za
około pół godziny. Po wyjęciu z lodówki układamy na wierzchu
ananasy. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu, studzimy i
wylewamy na ciastka. Wkładamy do lodówki najlepiej na 12 godzin.
Serdecznie
zapraszam na stronę CUKRY NYSKIE oraz na FB.
Bardzo fajny i prosty przepis. To coś dla mnie . Uwielbiam takie szybkie ciasta bez pieczenia. Są pyszne i zawsze wychodzą
OdpowiedzUsuńPyszne i szybkie ciasto do przygotowania z pewnością uda się każdemu
OdpowiedzUsuńMmm brzmi i wygląda smakowicie. Chętnie wypróbuję ten przepis. Myślę, że syn będzie zadowolony ��
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglada chba trzeba przepis wypróbować choc ja mam dwie lewe ręce do pieczenie i takich ciast
OdpowiedzUsuńsmacznie się zrobiło ;-)
OdpowiedzUsuńCos dla mojej ani ewelina tkacz
OdpowiedzUsuńPyszne i szybkie ciasto :)
OdpowiedzUsuńAle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńło matko jakie pyszności uwielbiamy serniki pod każdą postacią o tak.
OdpowiedzUsuńLubię sernik pod każdą postacią :) Na zdjęciu wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńprzepis wygląda na prosty i sernik to wszyscy lubią
OdpowiedzUsuń