piątek, 13 lutego 2015

Piątnica Ryż Paraboliczny - OPINIA

Zapraszam na opinię ryż Parabolicznym, jaki otrzymałam od firmy Piątnica.



Z ryżem Paraboliczny mam pierwszy raz styczność i muszę przyznać, że posmakował nam. Smak ma jak zwykły, biały ryż, a nie robi się papkowaty.

Ryż gotuje się łatwo dzięki formie woreczków. Czas podany na opakowaniu jest czasem idealnym, aby ryż był mięciutki, ale nie papkowaty.

U mnie ryż został wykorzystany do pomidorowej. Cztery woreczki, które znajdują się w opakowaniu bez problemu starczyły na dwudniową zupę, a ryżu każdy z naszej czwórki miał na talerzu dość sporo.

Ryż parboliczny jest zdecydowanie zdrowszy niż np. biały. Jest tak, ponieważ jest preparowany termicznie, a dzięki temu ziarna zachowane zostają witaminy i składniki odżywcze.

Kolejną zaletą ryżu jest to, że się nie skleja.

Według mnie ryż ma same zalety, a więc go Wam polecam.


Zalety:
·      Miękki, ale nie papkowaty.
·      Zdrowy.
·      Nie skleja się.
·      Forma torebek.
·      Idealny do zupy (choć nie tylko).

Wady:
BRAK

Moja ocena – 10\10

Serdecznie zapraszam na stronę Piątnica oraz na FB.


Ryż Paraboliczny 4x100 g znajdziecie TU.

18 komentarzy:

  1. Dla mnie najważniejsze jest aby ryz się nie sklejał ... eh nie ma nic gorszego niż breja .
    Jak widać same plusy więc trzeba go poszukać i samemu się przekonać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. no musze przyznac ze jest dobrym ryzem lubie ta firme jest godna polecenia co robie z ochota

    OdpowiedzUsuń
  3. Też jeszcze nie miałam okazji wypróbować ryżu tego typu :) A ja lubię ryż nawet ugotować i zjeść z samym cukrem :) Z chęcią go wypróbuję bo nie lubię sklejającego się ryżu ani takiego,który gotujesz długo i tak jest twardy.A preparowany czyli zdrowszy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. swietny jest zwłaszcza ze w saszetkach ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze używam zwykłego ryżu i ciekawe jak zwykła pomidorówka z takim ryżem by mi wyszła.Z tego co czytam to piątnica ma dobrą opinię więc ryż warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super,że smakował całej rodzinie:) nie miałam styczności z takim ryżem,a może nawet o tym nie wiem:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem tak bywa, szczególnie np. na obiedzie u teściowej, mogłaś jeść i nawet nie wiesz :-)

      Usuń
  7. U nas zjada się dość sporo ryżu i mąż często narzeka że ryż jest papkowaty skoro ten ma tyle zalet to jest chyba rozwiązaniem dla mojej rodzinki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja uwielbiam ryz w zupie nie lubie ale na mleko uwielbiam i fajnie sie gotuje w takich woreczkach bardzo wygodne rozwiazanie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. podkusiłaś mnie :) a że dziś nie jemy mięska to mężusia na zaupy :) dostałam ochotę na ryż z jabłkami i bitą śmietanką :D

    OdpowiedzUsuń