Zapraszam na opinię ryż Parabolicznym, jaki otrzymałam od
firmy Piątnica.
Z ryżem Paraboliczny mam pierwszy raz styczność i muszę
przyznać, że posmakował nam. Smak ma jak zwykły, biały ryż, a nie robi się
papkowaty.
Ryż gotuje się łatwo dzięki formie woreczków. Czas podany na
opakowaniu jest czasem idealnym, aby ryż był mięciutki, ale nie papkowaty.
U mnie ryż został wykorzystany do pomidorowej. Cztery
woreczki, które znajdują się w opakowaniu bez problemu starczyły na dwudniową
zupę, a ryżu każdy z naszej czwórki miał na talerzu dość sporo.
Ryż parboliczny jest zdecydowanie zdrowszy niż np. biały. Jest
tak, ponieważ jest preparowany termicznie, a dzięki temu ziarna zachowane
zostają witaminy i składniki odżywcze.
Kolejną zaletą ryżu jest to, że się nie skleja.
Według mnie ryż ma same zalety, a więc go Wam polecam.
Zalety:
·
Miękki, ale nie papkowaty.
·
Zdrowy.
·
Nie skleja się.
·
Forma torebek.
·
Idealny do zupy (choć nie tylko).
Wady:
BRAK
Moja
ocena – 10\10
Ryż Paraboliczny 4x100 g znajdziecie TU.
Dla mnie najważniejsze jest aby ryz się nie sklejał ... eh nie ma nic gorszego niż breja .
OdpowiedzUsuńJak widać same plusy więc trzeba go poszukać i samemu się przekonać :)
ja polecam też nie lubię papy zamiast ryżu :-)
Usuńno musze przyznac ze jest dobrym ryzem lubie ta firme jest godna polecenia co robie z ochota
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńTeż jeszcze nie miałam okazji wypróbować ryżu tego typu :) A ja lubię ryż nawet ugotować i zjeść z samym cukrem :) Z chęcią go wypróbuję bo nie lubię sklejającego się ryżu ani takiego,który gotujesz długo i tak jest twardy.A preparowany czyli zdrowszy :)
OdpowiedzUsuńU mnie ryż średnio lubiany, ale ten posmakował.
Usuńswietny jest zwłaszcza ze w saszetkach ;)
OdpowiedzUsuńsypkiego nie lubię, zawsze przypalę :-)
UsuńZawsze używam zwykłego ryżu i ciekawe jak zwykła pomidorówka z takim ryżem by mi wyszła.Z tego co czytam to piątnica ma dobrą opinię więc ryż warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńTe produkty co znam są bardzo dobre i tanie :-)
UsuńSuper,że smakował całej rodzinie:) nie miałam styczności z takim ryżem,a może nawet o tym nie wiem:)
OdpowiedzUsuńCzasem tak bywa, szczególnie np. na obiedzie u teściowej, mogłaś jeść i nawet nie wiesz :-)
UsuńU nas zjada się dość sporo ryżu i mąż często narzeka że ryż jest papkowaty skoro ten ma tyle zalet to jest chyba rozwiązaniem dla mojej rodzinki :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj, a się przekonasz :-)
Usuńja uwielbiam ryz w zupie nie lubie ale na mleko uwielbiam i fajnie sie gotuje w takich woreczkach bardzo wygodne rozwiazanie :)
OdpowiedzUsuńnie da się przypalić :-)
Usuńpodkusiłaś mnie :) a że dziś nie jemy mięska to mężusia na zaupy :) dostałam ochotę na ryż z jabłkami i bitą śmietanką :D
OdpowiedzUsuńTeraz ty mi smaka narobiłaś :-)
Usuń