poniedziałek, 12 stycznia 2015

Manufaktura Polka Jagody w zalewie - OPINIA

Zapraszam na opinię o jagodach w zalewie jakie otrzymałam od firmy Manufatura Polka.



Trochę mi zajęło wymyślenie co by tu z nimi zrobić i wybrałam dość dziwnie, bo powstały racuchy. Zamiast części mleka wlałam zalewę (bez owoców), dobrze zmiksowałam i dopiero dodałam owoce i jeszcze jakieś pół minuty miksowałam na bardzo wolnych obrotach (tak, że część owoców zostało w całości). Mimo moich dość marnych zdolności kulinarnych racuchy wyszły pyszne, o wyrazistym smaku jagód i bardzo szybko znikły mimo, że było ich bardzo dużo J.






W jagodach w zalewie jest bardzo dużo owoców w całości. Osobiście bardzo mi się to podoba.


Ich smak jest lekko słodki, nie mdły, nie mulący (próbowałam prosto z słoiczka J ).

Ogromną zaletą jest skład. Nie znajdziemy tak żadnej chemii, konserwantów czy tym podobnych, zbędnych składników. Za to znajdziemy dużo owoców, dzięki temu są nie tylko smaczne ale i zdrowe, a ja bez obaw podaję dzieciom.

Jagody w zalewie okazały się bardzo smaczne, można je podawać na wiele sposobów (ja akurat zrobiłam racuchy, ale nadadzą się na kompot, ciasta czy same J ), nie zawierają nic zbędnego w składzie. Z swojej strony polecam zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.


Zalety:
·       Smaczne.
·       Zdrowe.
·       Zero zbędnej chemii w składzie.
·       Sporo owoców.
·       Można podawać na wiele sposobów.

Wady:
Brak

Moja opinia – 10\10


Serdecznie zapraszam na stronę Manufaktura Polka oraz na FB.

15 komentarzy:

  1. Ja uwielbiam jagody i praktycznie co roku chodzę zbierać do lasu i potem wkładam w słoiki :) Te z pewnością też są smaczne a już nam pokazałaś inne ich przetwory,które również okazały są dobre :) Z pewnością jest to godne uwagi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przede wszystkim bez zbędnych "świństw" co dla mnie jest ogromną zaletą :-) Zbierania jagód zazdroszczę ja nie mam gdzie.

      Usuń
  2. zdrowe smaczne nic wiecej jak zjesz mam mrozone i niewpadla bym na pomysl z racuchami dzieki za podpowiedz warto wyprobowac .

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurcze jeszcze takich racuchow nie jadlam aż muszę kiedyś sprobować bo smacznie wyglądały a uwielbiam jagody .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też pierwszy raz, co śmieszniejsze to ogólnie 2 raz w życiu racuchy robiłam

      Usuń
  4. MMM! Uwielbiam racuszki,a znalazłaś super alternatywę dla jagódek:) Świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  5. oo uwielbiam jagod, ale z racuchami jeszcze nie robilam ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Niewiem jak smakują jagody z zalewie ale lubię sok z jagód bo dodaję go do kaszki mannej czy budyniu :) Jak żona wspomniała my mamy gdzie i zbieramy jagody :) Bo jak mam kupować od przydrożnych sprzedawców to wolę jechać sam do lasu i raz,że relaks a dwa nazbieram tyle ile chcę a miejsca już swoje mamy gdzie jeździmy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają rewelacyjnie i pewnie też tak smakują, u nas babcia głównie robi wszystkie dżemy, zalewy, marmolady i inne takie, co prawda za jagodami aż tak nie przepadamy, bo....brudzą :) ale są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tam nie umiem robić, a babcia wiekowa i już dawno przestała.

      Usuń
  8. ale mi smaka narobiłaś tymi jagodami :)

    OdpowiedzUsuń