poniedziałek, 29 stycznia 2018

Sotelli Makaron Bucatini - OPINIA

Zapraszam na opinię o makaronie Bucatini, jaki otrzymałam od firmy Sotelli.





Spaghetti to jedno z ulubionych dań w moim domu, a ten makaron według mnie idealnie się do niego nadaje. Czasem robię z długimi, ciągnącymi nitkami, czasem je łamię, szczególnie, gdy dzieci jedzą przed wyjściem gdzieś i zależy mi by sos nie był na całym ubraniu.

Dużą zaletą moim zdaniem jest fakt, że o makaronie możemy zapomnieć na chwilę, gdy się gotuje i nie uzyskamy papki. Jeszcze nie udało mi się go rozgotować, zawsze wychodzi idealnej miękkości. Wystarczy łyżeczka oliwy dodana do gotowania byśmy uzyskali gwarancję, że również nie będzie posklejany.

Kolejnym plusem jest skład, w którym znajdziemy tylko mąkę kukurydzianą i wodę. Bez obaw może go zjeść każdy, również osoby na diecie bezglutenowej.

Smak ma troszkę inny niż makarony, których przeważnie używam. Jest specyficzny, naszym zdaniem smaczny. Zarówno ja, jak i maż czy dzieci z przyjemnością go zjedliśmy.

Według mnie makaron ma wiele zalet i żadnej wady. Polecam.


Zalety:
·      Smaczny.
·      Zdrowy.
·      Mąka kukurydziana i woda w składzie.
·      Nie rozgotowuje się.
·      Idealny do spaghetti.


Wady:
BRAK


Moja ocena – 10\10


Serdecznie zapraszam na stronę Sotelli oraz na FB.


Makaron Bucatini znajdziecie TU.

15 komentarzy:

  1. Bardzo lubimy spaghetti. Fajnie że ten makaron się nie rozgotowuje i nie klei podczas gotowania. Z pewnością mogą go jeść wszyscy, a szczególnie osoby z nietolerancją glutenu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszy fakt ,że coraz więcej firm myśli o ludziach uczulony na gluten.
    Super, że nie da się rozgotować tego makaronu, fakt. ..czasami się człowiek zapomni!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam mniam akurat go mam 😉 z pewnością pyszne smakuje jak i inne rodzaje tej firmy makarony której już miałam okazję spróbować 😉

    OdpowiedzUsuń
  4. Z maka kukurydziana nie spotkałam makaronu teraz juz wiem ze jest ewelina tkacz

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam z mąki kukurydzianej nie jaadłam i chyba czas spróbować

    OdpowiedzUsuń
  6. Jestem straszną makaroniara i uwielbiam każdy makaron.Przyznam iż takiego nie jadłam,zatem na pewno wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  7. aż chce się upichcić coś pysznego

    OdpowiedzUsuń
  8. Takiego jeszcze nie jadlam. Ciekawa jestem smaku

    OdpowiedzUsuń
  9. ciekawa jestem tego smaku, nigdy nie jadłam makaronów z kukurydzy

    OdpowiedzUsuń
  10. Z chęcią bym wyprobowala ten smak kusi

    OdpowiedzUsuń
  11. Kto nie lubi spaghetti :) Nie jadłam z mąki kukurydzianej to na pewno inny ale i zdrowszy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  12. trzeba spróbować nie lubię ciapatego makaronu

    OdpowiedzUsuń
  13. Makaron godny wypróbowania.

    OdpowiedzUsuń
  14. Dla moich spaggethomaniakow to ten makaron byłby niezła rozkoszą :-)

    OdpowiedzUsuń