poniedziałek, 28 sierpnia 2017

Sotelli Makaron Gnocchi - OPINIA

Zapraszam na opinię o makaronie Gnocchi, jaki otrzymałam od firmy Sotelli.




Jaki jest idealny makaron do zupy? Według mnie idealny makaron do zupy nie jest papkowaty (niektóre tak już mają, że albo surowy albo od razu papka się robi), nie zmienia smaku zupy (zdarzyło mi się kupić taki, co sprawiał, że zupa była słodka) oraz ma kształt, który zapewnia łatwe jedzenie przez dziecko. Moim zdaniem makaron Gnocchi dokładnie taki jest – idealny do zupy.

Gotuje się go troszkę dłużej niż większość znanych mi makaronów, dla mnie jednak to nie jest problemem. Dużą zaleta moim zdaniem jest fakt, że nawet, jeśli przytrzymamy go chwilę dłużej na ogniu i przelejemy zimną wodą nie będzie papkowaty, nie sklei się z sobą.

W smaku jest troszkę inny niż znane mi makaronu. U mnie jednak całej rodzinie zdecydowanie posmakował.

Makaron jest bezglutenowy. W jego składzie znajdziemy mąkę kukurydzianą oraz wodę, bez zbędnych dodatków. Wyprodukowany z 100% naturalnych składników. To wszystko sprawia, że jest zdrowy i bezpieczny zarówno dla osób uczulonych na gluten jak i dzieci czy osób starszych z delikatnymi brzuszkami.

Kształt muszelek moim zdaniem rewelacyjnie sprawdza się szczególnie u maluchów. Makaron nie ucieka z łyżki, a rodzice mają dużo mnie sprzątania i prania po jedzeniu.

W makaronie znalazłam to, czego szukam w makaronie idealny. Dla mnie idealny i zdecydowanie polecam.

Zalety:
·      Kształt muszelek.
·      Nie robi się „papkowaty”
·      Smaczny.
·      Zdrowy.
·      100% naturalny skład.




Wady:
BRAK



Moja ocena – 10\10


Serdecznie zapraszam na stronę Sotelli oraz na FB.


Makaron Gnocchi znajdziecie TU.

16 komentarzy:

  1. mniam mój synek uwielbiam makarony ale nie kazy mu smakuje a nóż ten by mu zasmakował :) ale ja rzadko zupy z makaronem robie :) no chyba że pomidorowa

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda ze nie ma foty po ugotowaniu ewelina tkacz

    OdpowiedzUsuń
  3. makaron idealny a ja nadal jestem ciekawa jak smakuje makaron kukurydziany, my lubimy muszelki

    OdpowiedzUsuń
  4. Plus że nie robi sie papka i nie czuć samej mąki,na takie własnie makarony nieraz trafiam :/

    OdpowiedzUsuń
  5. Coraz więcej szukamy bezglutenowych produktów.Makaron dla moich smyków muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super makaron i fajnie, ze jest taki naturalny

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam i to bardzo,często smakuje takie wynalazki :)bo jestem makaroniara :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Papkowaty makaron to dla osób które nie mają zębów :) fajny makaron.

    OdpowiedzUsuń
  9. Gnocchi kojarzę,że są to włoskie kluski.Jako makaron nie.

    OdpowiedzUsuń