wtorek, 30 sierpnia 2016

Stella Rękaw do pieczenia - OPINIA

Zapraszam na opinię o rękawie do pieczenia 5m, jaki otrzymałam od firmy Stella- Premium Home Line.







Do rękawa mam mieszane uczucia, zawsze używałam woreczków, które wystarczyło zamknąć z jednej strony plastikowym „klipsem”. Rękaw należy najpierw uciąć odpowiednią ilość, a następnie związać z obu stron. Ma to swoje wady i zalety. Nie ma problemu, że jest za duży czy za mały, ucinamy tak by idealnie dopasować do potrzeb danej potrawy. Minusem dla mnie jest fakt, że nie zamyka się go „szczelnie”, możliwe, że coś źle robię, mnie jednak przy obracaniu wylewa się sos powstały podczas pieczenia.

Do rękawa dołączony jest pasek służący do jego zawiązywani. Dla mnie plus, że nie trzeba kombinować, czym związać.

Pieczone mięso, ziemniaki czy warzywa nie przypalaj się nawet, gdy ustawimy wysoką temperaturę.

Rękaw jest solidny, nie rozrywa się.

Czy poleca? Ma więcej zalet niż wad, więc uważam, że jest dobry.



Zalety:
·      Solidny.
·      Można uciąć dokładnie tyle ile potrzebujemy.
·      Dołączony pasek do związania.
·      Potrawy się nie przypalają.



Wady:
Nie zamyka się szczelnie, powstały sos się wylewa.




Moja ocena – 8\10


Serdecznie zapraszam na stronę Stella- Premium Home Line oraz na FB.

Rękaw do pieczenia 5m znajdziecie TU.

29 komentarzy:

  1. Ja chyba bardziej jestem zwolennikiem takich co nie trzeba ucinać ... wtedy nic się nie wylewa ... ale i tak bardzo rzadko po nie sięgam ...

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie rękaw to tez nowość, zwłaszcza,że mięsko zawsze dzielę na mniejsze porcje.
    A że i kupiłam woreczki do ryb to i schabika ze śliwką mogę upiec w całości. Ale polece do sprawszenia znajomej ona jest artystką w kuchni :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Często korzystam z takich rękawów,dlaczego ? Dlatego iż każde mięsko po wyjęciu jest soczyste,kruche,nie jest przesuszona,ba nigdy mi się rekaw nie przypalił.Rękaw może się tylko wtedy przypalić gdy damy za dużo przypraw,pisze z własnego doświadczenia.więc warto z takich rękawów korzystać.Przyznam iż zawsze związuję sobie nitkąnie korzystam z tych dołączonych plasticzków bo jakoś często mi się odpinały :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja chętnie korzystam z rad jak wiesz ja nie ten typ co się obraża czy twierdzi że ktoś na złość pisze i dziś jeszcze sprawdzę jak będzie z twoimi radami bo rękawa dużo mi zostało :)

      Usuń
  4. Podzielam twoje zdanie rękawy sa fajne ale ja zawsze cos nie tak zawiąże i cos ucieka i się przypali na blaszce :) zreszta ja jak juz robie to bez worków czy rękawów

    OdpowiedzUsuń
  5. Stanisław Marek

    My ze względu na dietę dzieci staramy się wszystko przygotowywać na parze bądź gotować ale wiadomo że rutyna potrafi zmniejszyć nie jeden apetyt małego niejadka dlatego czasami sięgamy właśnie TO TAKI RĘKAW DO PIECZENIA .
    Muszę przyznać ,że te rękawy są świetne . Można je wykorzystać do pieczenia ziemniaków , skrzydełek , pałek itp.a także pysznego gulaszu .
    Ja osobiście jestem zwolennikiem wszelkich dań mięsno warzywnych . Połączenie kawałków mięsa z marchewką , papryką , kukurydzą , porą , CEBULĄ A DO TEGO KABACZEK BĄDŻ CUKINIA to istny ful wypas dzięki takiemu rękawowi . Wszystko razem z przyprawami wrzuca się do rękawa i ma się święty spokój a wsio się piecze samo .
    a DO TEGO CO NAJWAŻNIEJSZE WSZYTKO JEST SOCZYSTE I MIĘCIUTKIE A SOSIK POSTAJE SAM GRATISOWO :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja też bardziej w swoim domu używam woreczkow, szczerze to jeszcze z rękawów nie korzystalam jak jestem 3 lata na swojej kuchni. Pamiętam jak jeden raz z mamą pieklysmy w rękawie, to cały sos się wylal, bo mama źle związała, trzeba było odrazu myc kuchnie. Ja wolę piec na blaszce bez rękawów, woreczkow.

    OdpowiedzUsuń
  7. Aniu używam tego rękawa bardzo często i miałam taki sam problem jak ty ale nie ma to jak my "sprytne kobietki " wystarczyło pokombinować i mam sposób który może i u ciebie się sprawdzi i okaże się że worek przestanie mieć wady ;)
    Na NAJPROŚCIEJ W ŚWIECIE ZAWIĄZUJE RĘKAW NA WĘZEŁ Z OBU STRON .. No i cóż działa . sOS SIĘ NIE WYLEWA W WSZYSTKO JEST UPIECZONE TAK JAK NALEZY .
    ANIU ja używając tego rękawa bardzo często kładę worek z zawartością do głębokiem brytwanny bądź głębokiej blachy ( zwłaszcza robiąc coś ala gulasz - leczo . Wiążąc worek niestety zdatrzą się czasmi że rękaw pęka pod wpływem temperatury dlatego właśnie jestem na to przygotowana ..Kiedy tylko rękaw peknie zawartośc która zazwyczaj jest już całkocicie gotowa wylewam na blaszkę w zasadzie wystarczy tylko podnieść rękaw i wszystko zamo ląduje w brytwannie . Potrawę piekę dodatkowo 5- 10 minut bez woreczka dodając do powstałego sosu śmietanę i TO CZEGO MOIM ZDANIEM BRAKUJE DO SMAKU . Mięsko lekko się podpieka dzięki czemu jest jeszcze samczniejsze . Polecam ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja od dłuższego czasu używam rękawa do pieczenia i żeby nic się ewentualnie nie wylało to wkładam go dodatkowo w blaszkę. Mięsko z rękawa jest bardziej soczyste i szybciej dochodzi a jeśli lubimy chrupiące mięsko to wystarczy kilka lub kilkanaście minut przed końcem otworzyć rękaw np przecinając nożem i podpiec.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja rekawa jeszcze nie uzywalaM tylko woreczkow ;) wada jedna wiec mozna przymnknac oko :p

    OdpowiedzUsuń
  10. Dla mnie fajne rozwiązanie nie przypala się to duzy plus Ewelina Tkacz

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja używam tylko rekawa lub sporadycznie woreczki.Przepyszne mięsko jest z nich .Mąż i córka uwielbiaja.

    OdpowiedzUsuń
  12. używałam jeden raz i myśle według mnie jest świetnym rozwiązaniem, jestem absolutnie na tak ;-)

    OdpowiedzUsuń
  13. ja nie piekę często w rękawach, szkoda, że przy tym sos się wylewa, można nieźle nabrudzić

    OdpowiedzUsuń
  14. Szczerze to rękawa jeszcze nigdy nie używalam. Korzystalam tylko z woreczkow gotowych
    Angelika Janowiak

    OdpowiedzUsuń
  15. rękaw albo woreczki używamy najczęściej do pieczenia kurczaka żona musi wypróbować ten i sama ocenić

    OdpowiedzUsuń
  16. Wybieram worki zamiast rękawów.Pasek mnie przekonuje do sięgnięcia nie zawsze są w opakowaniach.

    Barbara Teresa

    OdpowiedzUsuń
  17. Czasem robie takie pychotki w rękawie

    OdpowiedzUsuń
  18. Czasem robie takie pychotki w rękawie

    OdpowiedzUsuń
  19. Powiem szczerze, że ja też mam mieszane uczucia co do rękawa, dlatego do tej pory jeszcze nie używałam...zazwyczaj używam worków do pieczenia :) mięsko mięciutkie, rozpływa się w ustach, pyszne warzywa...smaki super się łaczą

    OdpowiedzUsuń
  20. Ja robię tak samo jak Madzia dodatkowo w blaszkę wkładam.Jeśli jest to pieczeń z mielonego to foremka prostokątna do babki jest idealna.Rękawy jak i woreczki są dobrym rozwiązaniem.

    OdpowiedzUsuń
  21. Ja raczej nie uzywam ale jak juz kozystam to do naczynia wkladam woreczek w razie wyciekow

    OdpowiedzUsuń
  22. Ja jednak wolę te gotowe, mniej roboty 😊
    Niby fajnie bo długość można dopasować ale nie lubię potem myć piekarnika jak sos pryska 😊
    W.klewek

    OdpowiedzUsuń
  23. Ja jednak wolę te gotowe, mniej roboty 😊
    Niby fajnie bo długość można dopasować ale nie lubię potem myć piekarnika jak sos pryska 😊
    W.klewek

    OdpowiedzUsuń
  24. Nie gotuję, nie piekę, ale opinia bardzo fajna. Wiem,co kupić kiedy będę miał ochotę na jakieś mięso pieczone

    OdpowiedzUsuń
  25. kupiłam schab i tak myślę jak go upiec. Ale już wiem :))) Dzięki za opinię, lecę do sklepu na poszukiwanie tego cuda

    OdpowiedzUsuń
  26. Jestem rozczarowana,cała rolka nie zgrzana z jednej strony.Żeby nie wyrzucić zszywam zszywaczem biurowym co nie jest komfortowe bo rękaw nie jest szczelny.

    OdpowiedzUsuń