wtorek, 20 października 2015

Kociołek Smaków Pomidory suszone - OPINIA

Zapraszam na opinię o pomidorach suszonych, jakie otrzymałam od sklepu Kociołek Smaków.



Niestety u mnie pomidory suszone nie zdały egzaminu. Powodem jest fakt, że zawierają skórkę, która mi przeszkadza w sosie, a wybranie jej jest czasochłonne oraz dość uciążliwe.

Zaletą natomiast jest skład, w który nie znajdziemy konserwantów oraz glutaminianu sodu, a tylko i wyłącznie pomidory, dzięki temu są bezpieczne i zdrowe.

Po dodaniu pomidorów do sosu w kuchni unosi się piękny aromat, który zdecydowanie zachęca do skosztowania potrawy J.

Smak mają naturalny, jak pomidory prosto z ogródka.

Ja mimo wszystko jestem na nie, ale osobą, którym skórka nie będzie przeszkadzać, będą zachwycone tą przyprawą.







Zalety:
·      Piękny aromat podczas gotowania.
·      Smaczne.
·      Nie zawierają chemii.






Wady:
Posiadają skórkę która mi osobiście bardzo przeszkadza.






Moja ocena – 4\10




Serdecznie zapraszam na stronę  Kociołek Smaków oraz na FB.


Pomidory suszone znajdziecie TU.

23 komentarze:

  1. ja w ogóle nie lubię pomidorów suszonych. Ani takich w paczce, ani w zalewie...lubię zwykłe ewentualnie z puszki. Jednak mój mąż bardzo lubi i zawsze w domu mamy jakieś.

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm to i u mnie by nie zdały egzaminu ze względu na skórkę

    OdpowiedzUsuń
  3. Super ja póki co mam troche dość pomidorów miałam dużo swoich i mi się prtzejadły

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie skórki nie będa większą przeszkodą, jeżeli tylko pomidory są smaczne i nie wyczuwa sie zapachu ani smaku chemii jak najbardziej sprawdzą sie u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mnie chyba skorka tez by nie przeszkadzala.
    Angelika Janowiak

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jadlam w takim wydaniu i chyba skórka by mi bardzo przeszkadzała. Ale przekonać się można czemu nie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie warto wypróbować chociażby do zupy czy jakiegoś sosu.

      Usuń
    2. Właśnie warto wypróbować chociażby do zupy czy jakiegoś sosu.

      Usuń
  7. skórka fakt czasem przeszkadza ale czasem nie - zależy jakie danie z nich powstanie, ja robiąc przetwory z pomidorów czasem parzę je i ściągam skórkę ale czasem mi się nie chce. Najważniejszy dla mnie więc będzie smak

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubie pomidorki ale jakby były bez skórki to super.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja osobiście wolę takie w zalewie lub świeże, ale takie czasami też by przeszły

    OdpowiedzUsuń
  10. nie jadlam nigdy suszonych :) no zeby nie skorka byloby ok ale mi to tam by nie przeszkadzalo (chyba) :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja również nigdy nie miałam do czynienia z suszonymi pomidorami

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja nie jestem wybredna ale wiem,że chociażby synek pluł by skórkami od pomidorów.Suszone pomidory bardzo rzadko bywają u mnie w kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja nie jestem wybredna ale wiem,że chociażby synek pluł by skórkami od pomidorów.Suszone pomidory bardzo rzadko bywają u mnie w kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  14. mało kiedy używamy suszonych pomidorów czasem do zupy jednak wole świeże czy z puszki kociołek smaków ogólnie ma dobre przyprawy

    OdpowiedzUsuń
  15. Nigdy jeszcze nie dodawałam do potraw suszonych pomidorów zazwyczaj mam ich tyle w ogrodzie, że starczają na zrobienie ich w zalewie na zime. ale kiedyś na pewno spróbuje. pozdrawiam Kasia Maszkowska

    OdpowiedzUsuń
  16. Mnie skórka by nie przeszkadzała, ale u córci juz nie przejdzie... Monika P.

    OdpowiedzUsuń
  17. oj kiedyś zatrułam się skórką od pomidora i od tej pory unikam jak ognia, ale fakt skład bardzo ciekawy, fajnie gdyby producent zrobił takie same ale bez tej skórki :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takiej przygody z zatruciem na szczęście nie miałam.Faktycznie pomidory suszone mogłyby być w dwóch wersjach :)

      Usuń
  18. no tak jednym przeszkadza drugim nie niema jak kazdemu dogodzic moze to ta skorka nadaje tyle smaku ewelina tkacz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi bardziej chodzi o synka bo mi właściwie to bez różnicy bo liczy się ten smak.

      Usuń
  19. nigdy nie używałam suszonych pomidorów, wolę w okresie letnim sobie je obrać i zamrozić, lub zrobić przeciery w słoiki. No i właśnie mnie także bardzo skórka przeszkadza, więc na pewno bym nie kupiła

    OdpowiedzUsuń